İçeriğe geç

Balam Kelimesi Nereden Gelir

Balam anlami nedir?

Balam kelimesi “bebek, yavrum, güzel” anlamlarına göre değerlendirilir. Buna göre çocuğum, yavrum, güzelim şeklinde nitelenir.

Eski Türkçede balam ne demek?

Balam kelimesi bu kelimelerden biridir. Balam kelimesinin Türkçe anlamı çocuğum olarak bilinir.

Bala ne demek Azeri?

Azerbaycan Türkçemizde “çocuk, oğul”, “Balama kurbanlık inekler; Balam nə vaxt iməklər”, “Allah balını korusun”, “Balının yarısı” vb. anlamlarını ifade eden “bala” kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca lehçe edebiyatımızın örnekleri olan şiirlerimizde ve atasözlerimizde de sıkça yer almaktadır.

Tatarca bala ne demek?

Bala kelimesinin anlamı “oğul”dur. Oğul, yavru demektir.

Bala Türk ismi mi?

1850 tarihli Osmanlı arşiv belgeleri, Tarihçi Tufan Gündüz’ün araştırmaları ve Bala belediyesi arşivlerinden elde edilen bilgilere göre; Bala halkının kökeni Türkmenistan Daşoğuz olup, aslen Erzurum Horasan – Aydın Söke’dir.

Aparmak hangi yöreye ait?

Aparmak “alıp götürmek” Kars’tan derlenen, ayrılık konusunu işleyen aşağıdaki ninnide, bugün yazı dilinde genellikle “teslim etmek” anlamında kullanılan almak fiili yerine aparmak (< al-(ı)p *bar- TETTL I, 186; KBS I, 73) fiili kullanılmıştır.

Bala Türkçe mi?

Farsça bālā veya vālā بالا “yüksek, yukarıda” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Orta Farsça bālişt, “en yüksek” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime aynı anlama gelen Eski Farsça bardishta- kelimesinden türemiştir.

Bala nereden gelmiştir?

Kafkasya bölgesinden Anadolu’ya göç eden Türkler, Anadolu’nun yaylalarını kendilerine yurt edindiler. Kafkas göçmenlerinden oluşan bir grup, günümüzde Bala olarak bilinen bölgeye gelerek Kartal Dağları’na yerleştiler ve bu yerleşim yerine Kartaltepe adını verdiler.

Silah Azerice ne demek?

“Yarak” Azericede silah anlamına geliyor.

Tatarlar Türk mü?

Moğol İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra, çoğunluğu Türk kökenli olan ve Batı’ya gelen Tatarlar, Altın Orda devletini kurdular. Tatarların ataları üzerine yapılan araştırmalar sonsuz olsa da, Tatarlar Türklerin Kıpçak kabilesinden gelmektedir.

Tatarca seni çok seviyorum ne demek?

Çeviri: Мин сине яратам. ♥ Seni seviyorum (Türkçe) ♥ Seni seviyorum (Azerice).

Tatarca abi ne demek?

Örneğin: Abí (Ağabey, büyük birader).

Azerice ay ne demek?

Ayrıca konuşma dilinde haftanın günlerinin sırasına göre “birinci gün”, “üçüncü gün”, “altıncı gün” gibi kullanımlar da vardır. Ayların adları için sırasıyla “Yanvar, Fevral, March, Aprel, May, Iyun, Iyul, Avgust, Sentyabr, Oktyabr, Noyabr ve Dekabr” kullanılır.

Balamir Türkçe mi?

Eski bir Türk kağanı. Balamir isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de toplam 630.

Yahşi güzel ne demek?

TDK’ya göre Yahşi kelimesi iyi, güzel anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir