Belgelendirmenin amacı nedir?
Sertifikasyonun temel amacı, sertifikalı yönetim sisteminin belirtilen koşulları karşıladığına dair tüm ilgili taraflara güvence sağlamaktır. Sertifikasyonun değeri, yetkili ve bağımsız bir üçüncü tarafça yapılan bir değerlendirme yoluyla kamuoyunda yaratılan güven unsurudur.
Belgelendirme işi nedir?
Şirketler, belirli bir standardın karşılandığını göstermek ve kanıtlamak için sertifika almalıdır. Sertifikasyon, söz konusu standardın gerektirdiği uygulamaların takip edilmesini sağlamak için akredite üçüncü taraf sertifikasyon kuruluşları tarafından gerçekleştirilen bir uygunluk değerlendirme biçimidir.
Belgelendirme kapsamı nedir?
Sertifikasyon nedir? Bir laboratuvarın hizmetinin, muayenesinin, ürününün, sisteminin veya personelinin belirli bir standarda veya teknik düzenlemeye uygun olduğuna dair üçüncü (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından yapılan yazılı beyandır.
Belgelendirme nasıl yapılır?
Sertifikasyon faaliyetleri, üretim sahasının denetlenmesi ve sertifikalandırılacak ürünün ilgili Türk standartlarına/kriterlerine göre denetlenmesi ve test edilmesini içerir. Üretim sahası ve ürün uygunluğunun belirlenmesinden sonra, işlemler Sertifikasyon Karar Organı (Komite) tarafından sonuçlandırılır.
Belgelendirme sorumlusu ne iş yapar?
Teknik bilgi gerektiren konularda verilen kalite belgelerini düzenleyen ve doğrulayan uzmana sertifikasyon uzmanı denir. Tehlikeli endüstriyel makinelerin veya yapıların standartlara uygun olup olmadığını belgeleyen belgeler konusunda uzmandır.
Belgelendirme desteği nedir?
Sertifikasyon Desteği, şirketlerin iş süreçlerini, ürün ve hizmetlerini standartlaştırmalarını sağlayacak belgeleri edinmelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Belgelendirme uzmanı nasıl olunur?
Sertifika uzmanı olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitim kursu tamamlamanız gerekir, ancak mezun olduktan sonra çalışacağınız alana bağlı olarak farklı eğitim kursları tamamlanabilir. Türk Akreditasyon Kurumu’ndan gerekli eğitimi alma olanağı vardır.
Mesleki yeterlilik belgesi nedir?
Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireylerin belirli bir meslek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olduklarını belgelendirmelerine olanak tanır. Bu belgeler MYK tarafından belirlenen yetkili belgelendirme kuruluşları tarafından verilir.
Ticari belgelendirme nedir?
Belgelendirme Süreci, Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu – Cıcert Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. Bir işletmenin belirlediği standart şartlarını karşılayıp karşılamadığının kontrol edilerek belge düzenlenmesidir.
Kalite belgeleri nelerdir?
Kalite ile ilgili tüm ISO 9001 belgeleri, ISO 22000 Gıda, ISO 14001 Çevre, ISO 27001 Bilgi Güvenliği, ISO 10002 Müşteri Yönetimi (Memnuniyet ve Şikayet), ISO 45001 (Eğitim ve sertifikalar ödülle başlar) ve OHSAS 18001 “ISO Kalite Belgesi” olarak anılır.
Sertifikasyon süreci nedir?
Sertifikasyon süreci Sertifikasyon için temel ön koşul, DQS gibi yetkili bir üçüncü taraf sertifikasyon kuruluşu tarafından yapılan bağımsız, tarafsız ve objektif bir değerlendirmedir. Sertifikasyonun bir parçası olarak, sertifikasyon denetimi her zaman uzun vadeli bir sertifikasyon sürecinin bir parçasıdır.
ISO standartları nelerdir?
ISO standartları nelerdir?Kalite yönetim sistemleri (standart)İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri (standart)Çevre yönetim sistemleri (standart)Gıda güvenliği yönetim sistemleri (standart)Enerji yönetim sistemleri (standart)Tıbbi cihaz üretim yönetim sistemleri (standart)Daha fazla makale…
Belgelendirmek nedir?
Sertifikasyon, bir nesnenin (ürün), sürecin, kişinin veya kuruluşun belirli özelliklerinin tanınmasıyla ilgilidir. Çoğu durumda, bu onay harici bir inceleme, değerlendirme veya denetim yoluyla verilir.
Meslek belgesi nereden alınır?
Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarından alınır.
Mesleki yeterlilik belgesi kaç yıl geçerli?
Mesleki yeterlilik sınavlarını kazanarak belge alan kişiler; belgenin 5 yıllık geçerlilik süresi içerisinde toplam 18 ay fiilen çalıştığını belgelendirmesi halinde belgenin geçerlilik süresi 5 yıl daha uzatılır.
Ürün belgelendirme nedir?
Ürün sertifikasyonu, bir ürünün performans, sağlık, kalite, çevre vb. gibi belirli bir standart, yasa veya yönetmeliğin gerekliliklerini karşıladığını doğrulama sürecidir. Bu doğrulama, ürünü piyasaya sürmek veya ihraç etmek için bir gereklilik olabilirken, bazı durumlarda gönüllü de olabilir.
Belgelendirme ve akreditasyon nedir?
Akredite bir uygunluk değerlendirme kuruluşu tarafından verilen uygunluk sertifikasına sahip bir ürün veya hizmet, söz konusu ürün veya hizmete uygulanabilir gereklilikleri karşıladığına dair güvence sağlar. Bu sistematik akreditasyon sayesinde, ticaretteki teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunur.
Sertifikasyon işlemi nedir?
Belgelendirme; Bir ürün, hizmet veya işlemin kurallara uygun olarak gerçekleştirildiğinin onaylanmasıdır.
CE belgelendirme nasıl yapılır?
CE sertifikası 5 adımda nasıl alınır? 1. Adım: Ürününüz için geçerli CE direktiflerini bulun. 2. Adım: Üçüncü taraf değerlendirmesi hakkında bilgi edinin. 3. Adım: Ürününüzün uygunluğunu değerlendirin.