İçeriğe geç

03 Ekim Dünya Ne Günü

3 Ekim olayı ne?

3 Ekim 1926 – Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal’in ilk heykeli İstanbul Sarayburnu’na dikildi.

3 Ekim’de ne var?

Şablon:Tarihte Bugün/3 Ekim 1739 – 1735-1739 Osmanlı-Rus Savaşı’nı sona erdiren nihai barış antlaşması olan Niş Antlaşması imzalandı. 1922 – Mudanya Mütarekesi’nin imzalanmasına yol açan Mudanya Konferansı başladı. 1932 – İngiliz Mandası altındaki Irak, bağımsızlığını ilan etti.

3 Ekim ne günü erkek?

Ülkemizde 3-4 Ekim tarihleri ​​Yürüyüş Günü olarak kutlanmaktadır. Amerikan Kalp Derneği ise Nisan ayının ilk Çarşambasını Ulusal Yürüyüş Günü ilan etmiş ve bu günün rahat ayakkabılar giyilerek ve herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan 30 dakika yürüyerek kutlanabileceğini duyurmuştur.

3 Ekim dünya çocuk günü mü?

Bu uluslararası örgüt, Birleşmiş Milletler kurulduktan sonraki yıl UNICEF’e dönüştürüldü. UNICEF, “Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu”nun kısaltmasıdır. 1954’te Birleşmiş Milletler, Ekim ayının ilk Pazartesi gününü oybirliğiyle Evrensel Çocuk Günü olarak ilan etti.

3 Ekim ne günü olarak kutlanır?

Türk Konseyi Genel Sekreteri’nin 3 Ekim “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü” vesilesiyle mesajı; | Haberler | Türk Devletleri Örgütü

3 Ekim’de hangi ünlüler doğdu?

#Sanatçı bugün doğduTuvana Türkay. Oyuncu Türk Lena Headey. Oyuncu, yapımcı, İngiliz ve Bermudalı Michele Morrone. Oyuncu İtalyan.Alicia Vikander. Oyuncu ve yapımcı İsveçli.

3 Ekim anlamı nedir?

3 Ekim, Almanya’nın birleşmesinin kutlandığı gündür.

Ekim ayında hangi özel günler var?

Önemli günler ve haftalarTARİHHADİEkim24Birleşmiş Milletler Günü29 Ekim – 4 KasımKızılay Haftası29 EkimCumhuriyet Günü31 EkimDünya Tasarruf Günü136 satır daha

Ekim ayında ne kutlanır?

Cuma, 1 Ekim. Dünya Gülümseme Günü Dünya Kahve Günü… Pazar, 3 Ekim. 3 ve 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü, Pazartesi, 4 Ekim. Hayvan Refahı GünüSalı, 5 Ekim Dünya Mimarlık GünüÇarşamba, 6 Ekim. Dünya Serebral Palsi Günü Cuma, 8 Ekim. Dünya Ahtapot Günü Pazar, 10 Ekim. Dünya Ruh Sağlığı Günü Pazartesi, 11 Ekim. Uluslararası Kız Çocukları GünüDaha fazla makale…

Erkeklerin özel günü var mı?

Sylvain Mimoun; “Hayır… Kadınlar gibi adet veya ağrı gibi düzenli bir döngüleri yoktur. Ancak sperm üretimi 72 günlük bir döngü olarak tanımlanabilir.”

3 Ekim hangi burç erkek?

TERAZİ (23 EYLÜL – 22 EKİM)

Erkek çocuğu günü ne zaman?

Uluslararası Erkek Çocukları Günü her yıl 16 Mayıs’ta kutlanır. Bu gün, erkek çocuklarının refahının ve karşılaştıkları zorlukların önemini kabul ederken, aynı zamanda toplumlarına ve ailelerine getirdikleri olumlu yönleri de kutlar. Uluslararası Erkek Çocukları Günü her yıl 16 Mayıs’ta kutlanır. Bu gün, erkek çocuklarının refahının ve karşılaştıkları zorlukların önemini kabul ederken, aynı zamanda toplumlarına ve ailelerine getirdikleri olumlu yönleri de kutlar.

Dünya kız Çocuğu Günü ne zaman?

Hatay, 11 Ekim 2023 – UNICEF, UNFPA, UN Women ve Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansa gazeteci Afşin Yurdakul ev sahipliği yaptı ve moderatörlüğünü üstlendi…

Bebek günü ne zaman?

LC Waikiki | 👶🏻 Bugün hayata neşe katan bebeklerin günü: 2 Mayıs Dünya Bebek Günü kutlu olsun! 💙 @yagmurzeren_ #LCWaikiki #2MayWorldBabyDay | Instagram.

Özel Çocuk Günü ne zaman?

Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre, 20 Kasım her yıl tüm dünyada çocuk haklarını öne çıkaran özel bir gün olarak kutlanıyor.

2 Ekim olayı ne?

1992 – Ege Denizi’nde yapılan tatbikat sırasında ABD uçak gemisinden atılan iki füze Türk muhribi Muavenet’i vurdu; olayda geminin komutanı da dahil olmak üzere beş denizci hayatını kaybetti. 1996 – Peruvian Airlines’a ait bir Boeing 757 tipi yolcu uçağı, Lima’dan kalkışından kısa bir süre sonra Pasifik Okyanusu’na düştü; 70 kişi öldü.

1924 yılında Türkiye’de ne oldu?

3 Mart 1924’te, Türkiye’nin Laikleştirilmesi Yasaları olarak adlandırılan üç önemli yasa çıkarıldı. Devrimin Üç Yasası, teokratik monarşiden laik cumhuriyete, çokuluslu ve özerk devletten ulusal ve üniter devlete geçişin ve tamamen modern bir topluma giden yolun en önemli aşamalarından biridir.

4 Ekim’de ne oldu?

Çeşitli ülkelerden hayvan refahı dernekleri 1931 yılında bir araya gelerek 4 Ekim’i “Hayvan Refahı Günü” olarak ilan ettiler. Hayvan Refahı Günü’nün tanıtılmasıyla ülkemizde hayvan refahı konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi.

13 Ekim neden önemli?

Ülkemiz düşmanlardan kurtarıldıktan sonra, 13 Ekim 1923’te İsmet Paşa ve on dört arkadaşı, Ankara’nın başkent yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir yasa teklifi sundular. Teklif oylanarak mecliste kabul edildi. Böylece Ankara, yeni Türk devletinin başkenti oldu.

Tavsiyeli Bağlantılar: Beyin Gücü Nasıl Geliştirilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir